zondag 13 oktober 2013

Wat doe je op een zondag als je bij de kleinkinderen bent?

Het lukte me niet gisteravond om het verslag van de doop nog te schrijven. Na alle drukte en bezoekers voor de doop van Indi en Bax, en nadat Kylie en ik de boel weer recht hadden getrokken ( Leen was wat eerder naar huis gegaan met Toni) gingen Leen en ik eten bij Katrina, dochter van Robyn en Phil. Zij woont ook in Hamilton en uiteraard logeren haar ouders bij haar en haar gezin als ze in Hamilton zijn.

Phil, Leen, Katrina en Robyn
Robyn is de 13de oktober jarig ( vandaag dus) en Katrina had een etentje geregeld met ons en nog een voor mij bekend stel speciaal voor haar moeder. Erg gezellig en ook een heerlijke maaltijd. Katrina is ook op bezoek geweest bij ons in Nederland- haar man is Nederlander, Michiel Jonkers, en de kinderen vonden het helemaal niet gek dat er een oma Anita en opa Leen op bezoek kwamen.

We hebben het niet al te laat gemaakt, toch leuk om ook deze verjaardag mee te kunnen maken terwijl we hier waren. We zien hun weer ( Robyn en Phil) in Napier als wij een weekje zuidelijker gaan

Nu is het zondagavond- Toni is de kinderen in bad en bed aan het stoppen. Morgen begint school weer na twee weken voorjaarsvakantie. Ze moeten nu even weer in een routine komen. Dus Leen en ik hebben ons teruggetrokken in het appartement- zeer comfortabel moet ik zeggen- en Leen is bezig zijn tas in te pakken- hij gaat morgen een weekje weg, wandelen in de Coromandel. We hoefden alleen maar onze wandel schoenen mee te brengen. Toni heeft verder voor de hele uitrusting gezorgd. Slaapzak, rugzak, gortex jack, nou ja alles eigenlijk. Craig de auto- Toyota Corolla- vol getankt en wel en een Navman nog in de verpakking- we worden enorm verwend. Niets is teveel.. Hij gaat lekker een weekje op zijn dooie gemak rondneuzen en wandelen in een prachtig gebied en onttrekt zich dan even van alle drukte hier. Groot gelijk. Het is ook druk....
Hoe vul je een zondag als er kleinkinderen zijn? Vanochtend tegen 10:00 vertrokken wij, Leen, Craig en ik, met 4 kinderen naar een modelbouw Expo van treinen, die in de Hamilton Gardens Pavilion gehouden werd. Het was echt leuk- en ook omdat de kids er plezier in hadden. Vragen stelden en overal even stil bij stonden.
Bij deze prachtige tuinen, waar wij van de week ook al waren geweest is ook een grote speeltuin. De kinderen weten het wel te vinden, en zodra ze de auto uit zijn is dat hun eerste doel...rennen maar!

We hebben een paar uurtjes rond gewandeld. Craig trakteerde de kids op een ijsje en Leen en ik gingen even een koffie drinken in het cafe. Daarna huiswaarts en wat ge-tuttel. Een lekkere lunch van verse broodjes en lekker beleg waarna Leen en ik naar Steve en Kylie gingen om foto's van de doop op hun laptop zette. De meiden sliepen- en terwijl we daar waren hoorde ik opeens een klein stemmetje zeggen ' hi oma'. Summah was wakker geworden. Wat een droppie....

Na een kopje koffie en de foto's op de laptop gezet te hebben hoorde we nog een stemmetje...Indi ook wakker. Ik bofte maar. Net daarvoor had ik Bax in mijn armen gehad en mocht hem daarna in bed stoppen. Dus alle drie in een dag- mijn oma armen doen goede dienst.

Indi begint het steeds makkelijker  om het leuk te vinden als wij er zijn- nu zegt ze ook ' hi oma'. Het moet toch wel een beetje raar zijn- van stille foto en laptop scherm opeens iemand in 'echte lijve'  mee te maken. 

De dag is ten einde- al het kleine grut ligt op bed- zal ook niet lang duren voordat wij de gordijnen dicht trekken. Morgen een nieuwe dag- week 2. De dagen zijn vol en vliegen voorbij. Ik geniet!!2 opmerkingen:

  1. Leuk weer zeg, maar wat een drukte... ik snap dat Leen gaat wandelen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook Marja, het kan overweldigend zijn- zoveel klein grut om je heen. Ook dat vertalen continue- daar wordt een mens ook moe van ;-)

      Verwijderen