vrijdag 18 oktober 2013

Op naar Tairua

Het is zover- week twee zit er bijna op- we zijn halverwege onze vakantie. Wat vliegen de dagen toch voorbij. Ze worden wel goed benut en volgepropt met veel en leuke dingen. Ik heb mezelf wat ruimte gegeven vandaag. Met 4 auto's gaan we naar Tairua. Met Leen erbij zijn het er 5. En wat voor voertuigen. Craig is bijzonder gul met alles en gooit telkens ook de tanks weer vol. We moeten het, volgens hem, gewoon GOED naar ons zin hebben! Nou dat lukt aardig.

De eerste die op pad ging was Toni. Ze gaat de ramen open gooien en alvast alle beddengoed en eten opbergen. Om 14:00 gaat Reece Steve ophalen bij zijn werk, in Cambridge. Kylie, de drie hummels en ik gaan dan ook ongeveer. Craig heeft zijn eigen agenda- die komt als hij zichzelf weg kan rukken van zijn werk, bouwlieden en architecten. Een nieuw tak van zijn bedrijf opzetten heeft veel voeten in aarde en hij heeft dat, zegt hij zelf, onderschat.De drie wagens staan op de oprit- Reece is gekomen om de kayaks op te halen- Toni neemt Max, en haar drie mee, beddengoed en wat etenswaren ( er is wel een supermarkt maar toch scheelt het als je wat eigen spul meeneemt, vooral met 15 man) en 4 fietsen achterop en ik- ik neem Kylie en de baby's. YIPPEE!! Goed verdeeld denk ik dan. We rijden allemaal in Landrovers. Toni vertrekt als eerste.Reece is nog even bezig om te zorgen dat zijn lading goed strak zit- en dan rijdt hij naar huis om hun spullen op te halen, te eten en daarna Steve te halen.

Het lijkt op één grote expeditie- en de afstand is minimaal eigenlijk ong anderhalf uur rijden. Toch wil je van alles meenemen vooral vanwege de kinderen en onverwachte weersomstandigheden.

Nou, daar gaan we dan- een grote familievakantie in het klein, maar toch groots.

Leen heeft gisteravond ook gebeld. Hij heeft het enorm naar zijn zin in het gebied. Prachtig natuur en zeezichten. Vandaag zal hij zich weer bij ons voegen. Ik ga douchen, inpakken en de kids ophalen- onderweg even stoppen bij de 'holland' winkel. Er moet beschuit en pikkeltjes-kaas (komijnekaas) gekocht worden- dat vinden de kinderen zo lekker als snack. Er staat ook Pinot Noir en een crackers and cheese platter op het achtergelaten lijstje waar mijn naam op staat. Klinkt allemaal lekker- toch?

Een hapje en een drankje- dat hoort er hier ook bij!
1 opmerking: