maandag 7 oktober 2013

Het is nu maandag

Zondagavond op een redelijke tijdstip aankomen- dat was wel erg handig wat betreft ontmoetingsmogelijkheden. Niemand werkte- dus meteen alle familieleden ( volwassen kinderen) kunnen omhelzen en spreken.

Onze lichaamsklok wat betreft tijdzone en maaltijden valt nog aan te werken. Het is 22:00 uur en Leen lust wel een tostie, ik een kop thee met mijn lievelingskoekjes Gingernuts. Wij zijn geïnstalleerd in het appartement. Ik had het Leen wel beschreven, toch overtrof het zijn verwachtingen. We hebben zowaar een riante woning tot onze beschikking. Met daarin een slaapkamer met kitchenette, eigen badkamer met douche en wc, eet en huiskamer met bureau en iMac, een touch screen tv zo groot dat ik het niet eens kan meten. en een roeimachine om fit mee te blijven.

Het bed is meer dan comfortabel en de ruimte erg prettig om in even terug te trekken. Dat kunnen we ook zo af en toe doen. Ook leuk dat de kinderen zo af en toe dan ' op visite'  komen. Max, die bij zijn granddad logeert met zijn ouders,  komt een nachtje logeren bijvoorbeeld. We kunnen ook met z'n allen - kinderen en Leen en ik, hier ontbijten wat ook erg leuk is.

Het weer valt mee. Temperaturen net iets hoger dan in Nederland en voelt wat zachter en warmer aan. Voorjaar dus.

Ik ben vroeg wakker - zoals gewoon is voor mij. Craig zou de kinderen opvangen vanochtend en na een tig aantal smsjes vanuit het ziekenhuisbed weten wij, misschien mag Toni vandaag al naar huis. Ik zie een licht aangaan in de keuken. Charlie is al eerste wakker. Ze mag tv kijken. Charlie is bijna 9 jaar oud, erg zelfstandig en ietwat rustig, een serieus meisje ook wel en neemt vaak verantwoordelijkheid voor haar jongere zusje Danni en broertje Archie. Ik wist van contact met Toni dat de kinderen tegenwoordig naar tv series kijken die Toni als kind leuk vond. Dus, Charlie zegt dat zij een aflevering van C.H.I.P.S. wil kijken. Dat brengt herinneringen met zich mee en zitten we samen om 7:30 naar twee motor rijdende agenten te kijken die door de straten racen om hun daders op te pakken. GEWELDIG!

Na de kinderen aangekleed zijn neemt Craig ze mee voor ontbijt- ja dat kan zomaar. Snap hem wel. Hij wilde ons een rustige ochtend geven- stond in Toni haar planning - en zo hadden de kinderen ook iets spannends en afleidend. Want het was niet niks, hun moeder opeens weg en in het ziekenhuis. Ik ga even snel door het huis bedden opmaken en de was aanzetten. Verder is het netjes.

Leen en ik zijn blij dat de dag toch kan beginnen met een omhelzing met Toni die voor half tien op de stoep stond. Craig kreeg een telefoontje om haar op te komen halen- het bed zou om 10:00 weer bezet worden en ze 'moest'  eruit. Dat was even handig. Ze is moe, alles doet zeer en ze heeft slecht geslapen. Ze is blij dat ze in haar eigen huis is. En daar is ze niet alleen in!!!

De kinderen worden uitbesteed, het is tenslotte vakantie en ze zijn de hele dag thuis. Dat geeft Toni de ruimte om te rusten en wij gaan richting Kylie waar drie hummels op een bezoek van oma en opa Leen staan te wachten. Ook Reece, Ros en Max zijn daar aanwezig.

Daar gaan we dan, kroelen met de kroost van Steve en Kylie..
4 opmerkingen:

 1. Lieve Anita en Leen,
  Wat een mooie en soms ontroerende verhalen!
  Er valt heel veel te knuffelen en te genieten hoor ik wel.
  Ga je ook nog lekker bakken? Vast wel.
  Liefs en (als het er nog bij kan) een dikke knuffel van mij
  Wens Toni ook beterschap van mij wil je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Merie het is inderdaad veel om over te schrijven. Het is wel een hele drukke bedoening- vooral omdat Toni niet op volle toeren draait ( logisch) en haar uitgewerkte plannen en activiteiten nu anders lopen. En ik ga zeker bakken- heb ook al gekookt bij Steve en Kylie toen we daar gisteren aten. Geweldig.

   Verwijderen
 2. Nou nou zeg, wat een ontvangst en drukte gelijk :) gezellig hoor! Groetjes uit Papendrecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker druk - zaterdag de doop van de twee kleintjes. Toni haar gerstel verloopt n u goed. Gisteren even een terugslag. Ze is een zeer actief mens en is moeilijk stil/rustig te krijgen. Komt goed!

   Verwijderen