maandag 21 oktober 2013

Een familie aangelegenheid #4

Leen geniet van de stilte en het uitzicht
Het is zondagochtend- Leen blijft even lekker luieren en genieten van het uitzicht en ik ga rond 9 uur naar 'de groep'  om mijn pannenkoek beslag te maken. Ja, er moeten pannenkoeken gegeten worden. Als ik op bezoek kom is dat het eerste wat de kids vragen- " oma krijgen we pannenkoeken morgen voor ontbijt?"
Dan vraagt Danni er nog even bij " en oma, gaan wij ook je appeltaart bakken?"

Nou, ik ga hier dus geen appeltaart bakken, maar een stapel pannenkoeken voor de lunch, dat gaat nog wel. Ik weet niet hoeveel ik er gebakken hebt, gewone, spek en kaas. Er staat van Gilze stroop op tafel, suiker en citroen en NZ stroop. Ze gaan voor de van Gilze. Toen iedereen verzadigd was, heb ik de mijn in alle rust kunnen opeten. Leen was er nog niet, dus die miste de ervaring van pannenkoeken met 14 man aan tafel. Het was een wisselen van de wacht.

Zondag, ja wat doe je op een zondag met kleinkinderen? je gaat wandelen, je gaat naar het strand, je gaat naar de speeltuin, je leest voor! Ik zat rustig op de bank- bemoeide me nergens mee toen ik opeens een kind op schoot kreeg- een groot kind! Ze wilde dat ik haar een boek voorlas. Het was een leuk verhaal. Een over iemand die mensen bang maakte in het water. Ze dachten dat hij een haai was- vanwege zijn haaientanden. Ze zei, ' Oma, je moet stemmetjes gebruiken, want dan is het pas echt leuk". Dus, ik gebruikte stemmetjes. Er kwamen steeds meer kinderen bij staan- ik houd erg veel van voorlezen en doe het graag. Achter mij stonden er een paar en naast mij. Ja, zo kan ik geen foto's maken natuurlijk want zoiets moet je vast leggen. Eindelijk kwam er een volwassene binnen. Er waren een paar kinderen afgedropen ondertussen, maar het zag er blijkbaar toch schattig uit! Die zag het tafereel en pakte meteen de camera- gelukkig de mijne anders kon ik het verhaal niet compleet maken met plaatje.
Margaret Mahey is een Nieuw Zeelandse schrijfster.
Haar boeken worden veel en vaak in scholen gebruikt.

Ros, een groot kind, dat graag een verhaaltje voorgelezen wilde hebben.1 opmerking: