zondag 27 oktober 2013

Tonagariro National Park

Na een goede nachtrust waren we eigenlijk wel aan een wat rustiger dag toe...maar zo rustig als wij het kregen was wel erg extreem. Gek he, als je het druk hebt en geen kans krijgt voor een hang dag wil je niets anders. Deze dag was opgelegd. Toch was het ( stiekum) toch lekker! 

De manager had de haard aangestoken en daar bivakeerde wij het grootste deel van de dag. Het was echt te bar en boos om de deur uit te gaan- je kon niet tegen die wind en regen op. Het personeel was zeer gemoedelijk en vriendelijk. We hebben ons niet verveeld.

Wat een verschil de volgende ochtend. Strakke blauwe lucht en de zon, ja zon! Voor ontbijt waren we al 'naar boven' gereden om het uitzicht te zien van bovenaf. Na ontbijt en alle spullen in de auto geborgen te hebben zijn we begonnen aan een korte wandeling van 2 uur naar een super mooie, indrukwekende waterval! Foto's later!

De zon bleef schijnen en de lucht bleef blauw. In de verte zagen we wel wat pluizig wit spul aan schuiven maar we zouden er op korte termijn geen last van hebben. We liepen terug naar de Skotel en stapten in de auto- reden zo'n 5-7 km en gingen op zoek naar de waterval van Gollum. Ja, wij hebben de drie films van Lord of the Rings gezien. In de eerste film was er een scene waarin een van de figuren Gollum, voor het eerst in het verhaal voorkomt! Wij hadden vernomen dat die bewuste waterval vlak bij ons hotel was. Gezien wij bij ons vorig bezoek naar het Hobbit dorp geweest waren, was dit ook op ons verlanglijstje terecht gekomen.

Een korte wandeling en ja hoor, prachtig! Wat een mooie plek en met wat een kracht storte het water zich neer. Leen ging Gollum zoeken.....

Het dak van het Skotel met op achtergrong de ski velden van Tongariro National Park.Leen op zoek naar Gollum.

7 opmerkingen:

 1. Prachtige foto van Leen bij de waterval. Jammer dat er geen geluid bij is:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De waterval van Gollum- Lord of the Rings...!!

   Verwijderen
 2. Hoi Anita!
  Hier dan eindelijk een reactie uit Dordrecht.
  Wat een mooie momenten & foto's met je kinderen en kleinkinderen!
  Prachtig om te zien. Fijn dat ze de cadeautjes leuk vonden en ik kijk uit
  naar de tekeningen :-)
  Wat een prachtig land is Nieuw-Zeeland. Het is een fantastische vakantiebestemming.
  Doe Leen en de rest van je familie groeten en nog heel veel plezier!

  Groetjes van Hinriëtte

  p.s. Joey en Harry vonden de blog ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Hinriette, Harry en Joey, bedankt voor julie bericht. Ja, het land is inderdaad prachtig- we genieten volop en zien de laatste dagen snel verdwijnen. Vandaag de 12de trouwdag van Toni en Craig. Ze zijn twee daagjes weg- de versiering kan dus stiekem opgehangen worden. Nog veel lees plezier en tot donderdag!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ja, Jedidja, het was even klimmen en klauteren maar wel de moeite waard.

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen