maandag 21 oktober 2013

Een familie aangelegenheid #1

Gezien vanaf balkon van het vakantieadres in Tairua- die 'bult' links- daar was ons verblijf-
we keken de zee op, dus zaten aan de andere kant.

Nou, daar zijn we dan. Toni was ons voor gegaan met haar 3 kinderen en Max. Ze hadden ramen en deuren open gezet, wat bedden opgemaakt en het etenswaren in de koelkast opgeborgen. Een koelkast zo groot daar zou je in verdwalen als het er niet zo koud in was. De onderste la een vriezer met diepe la voor ijsblokjes. Mijn la voor mijn sokken is niet eens zo groot. Een giga koelkast dus! In de deur een kraan voor koud water. Wel handig in de zomermaanden. Enfin, ik dacht laat ik met de koelkast beginnen- die was GROOT.

Het huis- twee verdiepingen- ook GROOT en bedoelt om zoveel mogelijk mensen hier een fijne tijd te bezorgen. Dus ook veel slaapkamers en drie badkamers. De drie (logeer) kamers op de begane grond. Ook een familie badkamer en 'laundry' ( ruimte voor wasmachine, droger en wastobbe). Naar boven, daar de slaapkamer voor de ouders ( eigenaren) met én suite. Een leefruimte ( woonkamer, eetkamer en open keuken. Nog een wc- wel handig als je veel mensen op bezoek krijgt. En dat krijg je als je zo'n plekje op aarde hebt weten te bemachtigen. Ik realiseer me dat ik geen foto van het huis zelf heb genomen- ach nou ja. Het is in mijn geheugen gegrift. Om nooit te vergeten.

Ik stond op het balkon, na aankomst en zag dus dat prachtige uitzicht (van de foto bovenaan de pagina). Ja, ik weet het, de horizon is niet recht- mijn schuld. Maar jeetje miena, het was me even een binnenkomen. Prachtig! Wat kwamen wij hier doen? Summah zei- 'we gaan naar het strand he mam?'
En voordat we zelfs de auto leeg hadden gehaald- wat deed oma- ze liep met de kids naar de speeltuin en na op de schommels, glijbaan en klimrekken gespeeld te hebben- het strand op en het water in.Charlie met Indi, Archie naast Summah en Max en Danni bijna uit zicht.

Het was me een dikke pret daar in dat water- en warm dat het was. Tairua ligt in een soort baai- inlaat- estuaria, noem het wat je wilt. Het ligt grotendeels droog bij laag water. Aan de overkant ligt Pauanui. Dit is een zeer gewenst en populaire bestemming voor water liefhebbers, hobby vissers en surfers. Nu was het de bestemming voor onze dagen samen- alle 15!

De maaltijden waren verdeelt, ik zou de avond maaltijd doen- dus kort na aankomst was ik al in de keuken bezig. Omdat het al een drukke dag was geweest, aten de kinderen eerst- behalve Max - en na allen in bed gestopt te hebben- waren de volwassenen aan de beurt- Snapper, vers van de pers ( haak). Heerlijk. Groene salade en 'chips' ( patat dus) erbij! Een echte begin maar weekend maaltijd.

vlnr: Ros, Leen, Kylie, Steve, Toni, Craig, Reece en als afsluiter-ikzelf.
Foto genomen door Max.
De verrassing voor Leen en mij was dat wij ons eigen stulpje zouden krijgen- en ik dacht- aan de verkant van de weg of zo- dichtbij, op loop afstand. Nou ECHT niet! Voordat ik de keuken in dook, en het wat donker werd, gingen Toni, Craig, Leen en ik naar waar wij zouden slapen- en in alle rust d e dag beginnen en eindigen zonder teveel kinder lawaai.

Nou, dat was me even een ritje. Heuveltje op, heuveltje af, bochtje om, scherpe bocht, dalen, stijgen. Na ong 5 minuten waren we er....was inderdaad  niet ver weg- alleen tegen de helling van een redelijk hoge 'bult' en aan de andere kant- dus uitzicht over de zee.......!

Ja, hier zijn geen woorden voor nodig denk ik!

Een meer dan comfortabele zitkamer.
Vanaf de slaapkamer naar beneden kijken- zo het water in.
2 opmerkingen: