maandag 21 oktober 2013

Een familie aangelegenheid #2

Goede morgen- zeg je dan!
Vanuit bed keken wij 3 ochtenden zo naar de opkomende zon. Het weer van de afgelopen week was niet zo leuk, maar nu, speciaal voor ons weekend, is het weer zich gaan gedragen zoals het hoort in het voorjaar. Een frisse bries maar achter glas of in de luwte heerlijk warm.

Wij hadden de eerste uurtjes elke ochtend voor ons zelf. Geen gedoe met kindermankementen, ouders die ochtend humeur hadden ( grapje) of andere ochtend krupsies. Wij kregen de gelegenheid om rustig op gang te komen- om te genieten van dit PRACHTIG uitzicht. Had ik al gezegd dat het hier PRACHTgen (3 nachten) dat wij hier verbleven. Het was bijna te moeilijk om weer te vertrekken.... ach aan alles komt een eind en we waren super blij dat wij deze mogelijkheid aangeboden hadden gekregen. Echt een unicum. Had ik al gezegd dat het hier PRACHTIG was...is!

De Nieuw Zeelandse Tui. Zingt een prachtig ochtendlied onderaan het balkon.
Had ik al gezegd dat het hier PRACHTIG was...is!

Wat is dat nou- twee mannen op planken?

Ja warempel


Dag twee, het is zaterdag. Vanavond spelen de All Blacks ( New Zealand-rugby) tegen de Wallabies ( de Australiërs). Het is deel III van III. De All Blacks hebben eigenlijk de Bledisloe Cup al gewonnen omdat de eerste twee wedstrijden door hen gewonnen waren- maar voor de goede orde, toch een mooi spel spelen, zo hoort dat. Wij weten het, we moeten kijken, we moeten ook stil zwijgend kijken. Gaat dat lukken met Aussies en Kiwis in de kamer??? Craig is een sport liefhebber, Reece ook, en uiteraard volgt ook Steven de NZ nationale ploeg. Het is jaren geleden dat wij met z'n allen zo voor de beeldbuis hebben gezeten.

Enfin, dat is de avond. Het is ochtend en er moet een programma gevolgd worden.

We hebben twee kayaks mee. Het is de bedoeling dat deze gebruikt gaan worden. En dat gaat ook gebeuren.
Charlie in de rode kayak, Craig met Danni in de blauwe.

Toni gaat met Archie fietsen- Reece kijkt toe dat de helm er goed op gaat.

En Kylie past op haar Bax
Ach ja Kylie, die meid toch. Ik neem mijn petje voor haar af. Wat een kanjer. Drie kleintjes en ze heeft haar handen vol. Toch is ze de vrolijkheid zelf. De eerste avond in een vreemde situatie, nou dat weten veel ouders, dat gaat niet altijd van een leien dakje. En vannacht ging dat inderdaad ook niet zoals we graag hadden gewild voor de twee ouders. Een onrustige nacht en kleine slaapoogjes was het resultaat deze ochtend.

Er gebeurt van alles. Er worden ook spelletjes gespeeld- Max zijn favoriet spel is toch Monopoly. 


Waar er mensen zijn, moeten er maaltijden geregeld worden- dat doen we samen!En heel relaxed- lunch vandaag- Hot dogs, Toni hot dogs. Super lekkere hot dogs!

En waar het strand is- moet er gewandeld worden......


En gevist en gezwommen worden!


Dat vissen, dat ging zo..

Eerst met de kayak de zee op een heel eind. Je neemt een lijn mee - die wordt dan uitgezet.

Je laat het een aantal uurtjes met rust

Kom terug en haalt het weer in.

Ja dat is heel kort door de bocht hoor. Maar in een korte versie- zo is het dan!

Uitzetten van de lijn!
Binnen halen- trekken maar

Na veel gedoe- een snapper! En op wiens bord die belande, daar meer over in een andere aflevering!
 En dan zwemmen- of lachen zij om de visvangst?Charlie is een echte water rat- en Summah ook. Ze kon niet wachten om met de kayak mee te gaan.
Het is een drukte van jewelste. Elk moment van de dag gebeurt er wel wat. Huilende kindjes, vermoeide ouders, veel gelach, luidruchtige discussies en verhalen uit de oude doos. Baldadigheid, goed gemutst, grappige en ware verhalen. Weet je nog......? en Meen je dat nou??!! Dat weet ik niet meer, en nee joh dat ging toch zo!? Het is een vrolijke tijd- er wordt rekening gehouden met zoveel mensen en wensen. Knap georganiseerd hoor- Toni! Chapeau. Deze dag is een uit het boek- Nooit te vergeten! Dit verhaal gaat morgen verder. Nu tijd om ogen dicht te doen.

Oh ja, een NZse gewoonte - een groot gebeuren afsluiten met en biertje
( ja waarom ook niet?)

Dus eindig ik mijn dag maar met een bier plaatje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten