maandag 14 oktober 2013

Een avontuur binnen een avontuur.

Voor mij, zoals jullie wel begrijpen, is deze reis toch wel heel anders dan voor Leen. Natuurlijk vindt hij het leuk de kids weer te zien na 8 jaar. We waren hier samen in feb 2005. Toen was Charlie 10 weken, waren Reece en Ros in Australië waar we ook een bezoek brachten, en had Steve nog geen verkering met Kylie- hoewel ze elkaar wel al kende. Een hele andere situatie dus.

Nu is de hele bups bij-elkaar, Reece, Ros en Max uit Australië, Steve met Kylie, Summah, Indi en Bax, en het huishouden van Toni, Craig, Charlie, Danni en Archie, waar wij een deel van uit maken -  - ook al hebben wij een apart appartement om in terug te trekken. Dus, een gezelschap van 15. Voor Leen toch wel even heel wat om mee om te gaan. En, dat moet ik hem geven, doet hij uitstekend. Zo af en toe trekt hij zich terug om in een boek te duiken en de wereld om zich heen af te sluiten. Dat mag, kan en is voor hem ook belangrijk.

Toch hebben de jongens ook een speciaal band met hem opgebouwd. Reece en Steve kletsen over bier soorten en auto's, Craig deelt zijn liefde voor een lekkere rode wijn en kan mooi vertellen. Toni is ook erg begaan met Leen- ze wist dat hij graag een paar dagen ( weekje) wilde ontdekken, wandleen- meer zien van dit stukje Nieuw Zeeland. Daar heeft zij een ' project'  van gemaakt om hem daarin te faciliteren.

Afgelopen vrijdag gingen zij een koffie drinken in Vetro- een bijna dagelijks bezocht koffie en eet gelegenheid van Toni. Hier koopt Toni ook allerlei lekkernijen om haar maaltijden te laten doen schitteren. ( kijk maar op de site, geweldig) Enfin, daar zaten zij, Toni met een snelle vinger op de toetsen op de iphone en Leen met zijn wensen.

Na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben werd ervoor gekozen om een week te plannen in de Coromandel Penninsula. Prachtig gebied, niet al te groot maar wel indrukwekkend mooi.

De tassen stonden ingepakt en klaar gisteren, de Navman, een navigatie systeem vergelijkbaar met Tomtom, gereed. Craig had er een gekocht zomaar om Leen daarmee van dienst te zijn, en de auto, een Toyota Corolla stond op de oprit naast mijn Explorer. We worden ECHT van alle gemakken voorzien.

Om 10:30 was Leen er helemaal klaar voor. Omdat ik het graf van mijn ouders wilde bezoeken zou ik voor rijden- en Leen de stad uit begeleiden op weg naar zijn eerste bestemming, Thames. Het was niet zozeer de afstand maar het gebied waar hij zou gaan 'ontdekken en ontspannen' dus had hij alle tijd. Wij, de hele groep, komen vrijdag laat middag aan in Tairua, wat in de Coromandel ligt. Leen zal zich bij ons aansluiten- dus ook nog eens handig ook dat hij zich in de buurt bevindt.

Gisteravond belde hij vanuit zijn 'adresje'. Jammer genoeg kan ik geen foto's hieraan toevoegen- tot hij terugkomt. Maar genoeg om te zeggen dat hij een PRACHT van een uitzicht heeft op het water en meer dan tevreden is geweest over de keuze van zijn bestemming.

Ik houd jullie op de hoogte van zijn avontuur.Geen opmerkingen:

Een reactie posten