vrijdag 11 oktober 2013

Kylie is jarig

Vandaag is Kylie jarig. Reden om feest te vieren- hoewel elke dag wel feest gevierd mag worden.

Het is nu 23:00 de dag bijna voorbij. Het regent ongelooflijk hard. Het lawaai op het dak is, nou niet oorverdovend, maar hard is het wel. En het waait- HARD! Doet mij denken aan ons voorjaar- meer als herfst. Zeggen ze hier ook. " Lijkt wel herfst." Maar vandaag vieren wij het zonnetje van Kylie.

Wat een prachtige schoondochters heb ik toch. De een net zo lief en zorgzaam als de ander. Kylie, binnen drie jaar moeder van drie kinderen. Steve, mijn zoon is helemaal verliefd- tot aan zijn oren. Hij spreekt lof over zijn vrouw en hoe hij haar verschrikkelijk waardeert en trots is op haar. Dat hij - volgens hem - niet in haar schaduw kan staan.

Ze is bescheiden, goed lachs, flexibel, mooi, grappig, serieus en zorgzaam- zeer zorgzaam, geduldig en praktisch en nog veel meer. Vandaag werd ze 31, dezelfde leeftijd als Steve. Samen voeden ze hun drie kinderen ( nu nog onder 3 jaar oud) op met alle drukte en vermoeidheid van dien. Prachtig als je zoiets van dichtbij even ziet en meemaakt. Ook zie ik een aantal 'eigen'  techniekjes terug. Leuk is dat. Dus, denk ik dan, heb ik het niet altijd verkeerd gedaan.

De storm woedt buiten, ongelooflijk. Blij dat ik niet in een tentje ergens op een camping sta. Dan zou ik gratis naar huis kunnen vliegen. De ramen rammelen nog net niet maar de garage deur wel, en de bomen, nou dat zijn vast rubber bomen want ze buigen als elastiekjes. Het wasgoed hangt nog (wel) aan de wasmolen - hoop ik. Zelfs met deze wind en de regen erbij zou het morgenochtend droog kunnen zijn. Oh dat het vannacht HARD mag regenen dat de wolken morgen helemaal opgedroogd zijn. Morgenochtend verwachten Kylie en Steve zo'n 36 gasten op de koffie na de doop van Bax en Indi. Het was vanavond al vol met 9 volwassenen en 3 kinderen. Enfin, daar zal wel wat op te vinden zijn.

Enfin, terug naar vandaag.

Leen heeft samen met Toni een wandel route and programma opgesteld. Ze zijn vanochtend samen naar Vetro geweest voor koffie en een 'bespreking'. Daarna heeft Toni Leen meegenomen naar The Department of Conservation en daar hebben ze kaarten gehaald. Nu is Leen ingeboekt bij een motel/hotel voor maandag en woensdag, met tussendoor een hut vanwege een wandeling. Daarna heeft hij nog een paar dagen waarna hij naar het strandhuis rijdt dat Toni heeft geregeld voor ons allemaal.

Het gebied dat Leen gaat verkennen heet de Coromandel. Prachtig. Hij heeft er echt zin in. Het eerste plan was voor Tongariro National Park- maar het weer zit niet mee. Dan maar een andere optie verkennen. Voor de Tongariro Crossing moet je echt wat stabieler weer hebben.

Verder vandaag, bakken voor de gasten die naar de doop van Indi en Bax komen. Toni de cup cakes, ik de appelflappen, Bruce fruit loaf, Margaret lamington squares en Kylie samen met Ros, bedank koekjes in de vorm van voetjes. De andere voorbereidingen zoals de dienst folders en kaarsen hebben we al klaar. Nu alleen het weer nog!!

Ik kan het haast niet geloven- de regen is gestopt. ook rammelt de garage deur niet meer. Door blijven bidden- dat moet goed komen.

Vanmiddag ben ik wat boodschappen wezen halen. Tegen 16:00 waren Toni en ik klaar met bakken en ging ik bij Steve en Kylie een deel van de maaltijd voorbereiden. Kip, groene salade, groene asperges en aardappel salade. Daar zijn ze gek op. Ros had kip kiev gemaakt en Bruce een spaghetti bolognese met twist gemaakt. Daarbij nog wat knoflook brood en de tafel kraakte onder het gewicht.

Wat een gezellige boel. Toni en gezin waren er niet bij - Toni heeft nog rust pauzes nodig en s avonds is de rek er over het algemeen wel uit. Komt goed hoor, dat wel....maar morgen is ook weer een drukke dag dus kalm aan doen is aan de orde.

Ik sluit af..... ook voor mij een drukke dag morgen. Gaat wel heel mooi worden. Ik heb er zin in.

Tot de volgende keer.


4 opmerkingen:

 1. Bij ons in nederland was het ook slecht weer...maar hier is de herfst al echt begonnen.......heel veel plezier vandaag en ik duim voor de zon.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zo tussen wolken door schijnt weer de zon hoor- gelukkig hebben wij niet voor een zon vakantie gekozen. Dat zou dan wel vervelend zijn. De kids brengen hun eigen zonnetje mee om van onze vakantie toch een warme vakantie te maken. Geniet van de mooie kleuren om je heen- die zullen wij dan weer moeten missen dit najaar.

   Verwijderen
 2. Gezellige boel volgens mij! Leuk om mee te lezen. Dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is je gegund Jedidja, hier mogen anderen ook van meegenieten.

   Verwijderen