woensdag 27 november 2013

Craig en Leen

De koffers hebben we in de Range Rover geladen. We hebben de kids geknuffeld en Craig bedankt en ook van hem afscheid genomen. Wat heeft hij veel voor ons gedaan en betekend.

Oude situatie
Craig is een privé mens- vooral eenmaal thuis. Toch heeft hij met Leen een mooie en respectvolle band opgebouwd. Ze hebben nog uren in de tuin gewerkt samen- de achtertuin die Craig graag af had gehad voordat wij arriveerde. Maar het zat tegen Alles zat tegen.

Nu leeg
Vorig winter was het duidelijk dat het zwembad eruit moest- de wortels van de bomen eromheen hadden het gemunt op de lekkages en veroorzaakte daardoor nog meer overlast en schade. Eenmaal de bomen en het zwembad eruit besloten Toni en Craig dat de hele boel maar op de schop moest en de indeling van achtertuin werd opnieuw ontworpen. Ja, als je toch gaat investeren kan je het maar meteen goed doen.

Toen wij kwamen was de tuin inderdaad een 'project in motion'.


Weg zwembad

Ook in Nieuw Zeeland had men last van een aanhoudende winter en dat het voorjaar maar mondjesmaat op gang kwam. Zoiets wat nou net niet was om dit soort zaken op een redelijke termijn af te kunnen krijgen. Nat, koud, stormachtig, allerlei weer elementen die dit project tegen werkte.

En dan- het zwembad. De klus was wel geklaard maar HELEMAAL niet ter tevredenheid klant! Slecht afgewerkt en nog zichtbaar ook. Toni en Craig hebben het bedrijf en aanvoerder verantwoordelijk gesteld voor slecht geleverd werk- weer oponthoud. Gelukkig zijn ze eruit gekomen- en heeft de aannemer het zwembad opnieuw van een binnenlaag voorzien ( moest wel eerst leeggepompt worden) waardoor het bad voor een tweede keer gevuld kon worden waarna de tegelzetter ook aan de slag kon om zijn werk af te maken. De metselaars van de opgehoogde tuin konden de stenen komen metselen. Geleidelijk aan werd 'het' wat.Terwijl ik mij vermaakte in de speeltuin hielp Leen met het planten van vier nogal grote bomen. Geen kleine struikjes. Liefst iets wat lijkt alsof ze er al een tijdje staan. Want al het volgroeide groen moest wijken. Nu begrijp ik deze gedachten wel - dus maar iets van gelijke waarde terugzetten.

Het was nog een heel gedoe om ze in de achtertuin te krijgen. Maar uiteindelijk is het ze toch gelukt. Daarna grote gaten graven, met kruiwagen en een loopplank plaatsen en dan toedekken.


Proost- a job well done!!

We hebben deze blijde gebeurtenis nog uitbundig gevierd met champagne en heerlijk eten. Een waardige 'laatste avondmaal' samen.

Voorgerecht van gamba's met chorizo.
Die mochten zwemmen in heerlijke bubbels.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten