donderdag 12 december 2013

Onze geweldige weken komen ten einde

Wij hadden besloten om zelfstandig naar het vliegveld te gaan- en dat ging prima. We namen onze tijd ervoor. Eenmaal daar overhandigde wij de auto sleutel aan een chauffeur die naar Auckland was gekomen om de auto weer op te halen- luxe hoor en onze dank was groot aan Craig die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.

Alle reis routines zitten er goed in- inchecken, door douane en door naar de restaurants, winkels en wachtruimtes. We hadden alle tijd.

Sushi lunch
Auckland Airport is een mooi gebouw- ruimtelijk en mooi ingericht. Je hebt goed zicht op de landing's banen en de omgeving. Ook zijn er genoeg winkels aanwezig om lekker te struinen en als het nodig is, laatste inkopen te doen. De prijzen zijn er wel naar met wel als voordeel belastingvrij te kunnen kopen.
Voor vertrek hebben we nog wat gegeten- we vlogen tegen de avond en hoewel de maaltijden en zorg in het vliegtuig erg goed was- was het toch even nodig om een tussendoor maaltijd te nemen.

Een 'refreshment' in Brisbane

Instappen- het vliegtuig was niet erg vol, ruimte zat voor sommigen die languit op de tussen rij ( met 4 stoelen) gingen pitten. Wij waren klaar wakker en de tussenstop naar Brisbane was niet al te ver dus van slapen zou toch niets komen. Ik wachtte liever op de lange vlucht naar Taipei.

Op Brisbane Airport was het rustig. We waren daar tegen middernacht. Even van het vliegtuig af, lekker benen strekken en wat gebruiken. We wisten van de heenreis nog alles te vinden- en na een korte tussenstop vertrokken wij in een iets voller vliegtuig richting Taipei.

Het was heerlijk donker, nadat wij weer terug op onze plek zaten, een lichte maaltijd hadden gekregen werden de lichtjes gedoofd. Hoewel deze vlucht van langere duur was dan wat ik gewend was, werd het wel makkelijker voor het lichaam om zich aan te passen. De maaltijden werden hier ook op ingesteld. De stoelen, hoofdleuningen en dekens zijn tegenwoordig stukken aangenamer dan in het verleden- verre reizen wordt makkelijker en comfortabeler gemaakt dus ook aantrekkelijker. De service bij China Air was buitengewoon plezierig, vriendelijk en efficiƫnt.

We kwamen tegen 6:00 in de ochtend op Taiwan Airport aan- we hadden de hele dag om ons te vermaken- Omdat we geslapen hadden was het heerlijk om de benen te strekken. We kende het vliegveld redelijk goed en wisten een beetje wat waar was. En oh zo heerlijk om een 'gewone' wc te kunnen gebruiken. De hygiene is prima in zo'n vliegtuig en de toiletten worden regelmatig nagekeken en schoon gemaakt. Toch 'zit' het lekkerder als je niet in de lucht zweeft.

Wat op de heenreis niet lukte, lukte nu wel. We hebben ons ingeschreven voor een City Tour met gids. Die zou pas om 13:30 vertrekken- en dat was prima geregeld.

Hoewel wij al zelf een bezoek hadden gebracht aan de stad Taipei, leek het ons ook leuk om onder begeleiding van een gids het een en ander te leren over de stad, en uiteraard te komen op plekken die voor ons onbekend waren.

Longshan Temple
Waterval bij de Longsham Temple- de gids zei " doe verliefd"
Tuinen Chiang Kai-shek Memorial


Kai-Shek Memorial building


Taipei 101- het hoog lang gebouw is 508meter hoog-101 verdiepingen
Kreeg het niet goed in beeld- maar dit is ook goed!
Ik weet niet wie dat ook heeft maar als je iets hoort over Asiatische landen heb ik vaak een beeld van armoede en hutjes- en dat is heel raar want ik heb genoeg van de wereld gezien om te weten dat dat niet zo is- toch verbaasd het mij keer op keer hoe modern en Westers- het oosten eruit ziet.

Laatste etappe

Het was weer tijd om in te stappen- na een mooie, onvergetelijke vakantie kwam thuis steeds dichter bij.

Wat een plezier hebben we gehad, wat een leuke dingen hebben we beleefd, wat veel natuurschoon hebben wij gezien- en wat een genot om dit allemaal weer mee te maken bij het schrijven en herinneren water allemaal is voorgevallen. Door deze BLOG te schrijven wilde ik dat iedereen die hieraan mee gewerkt had, op welke manier dan ook, op mijn 60ste verjaardag met geld giften en goede wensen ook mee kon genieten. En ik hoop dat dit ook gelukt is.

De BLOG blijft uiteraard bestaan totdat ik het uit eigen beweging ophef! Maar dat gaat voorlopig niet gebeuren Nog veel leesplezier en bedankt voor alles!!

1 opmerking: