woensdag 4 december 2013

Het verhaal van Leen #3, The Pinnacles


Na ontbijt, spullen in de auto geborgen te hebben en afscheid te hebben genomen van zijn gastheer en vrouw maakte Leen zich gereed voor zijn wandeling. Het weer gedroeg zich goed- het was droog met blauwe vlekken in de lucht. Een goed teken.

Bepakt en bezakt begon leen aan zijn Pinnacles wandeling. Om de hut te bereiken moest hij zo'n 4 uurtjes lopen- bijna helemaal omhoog en met een volle rugzak. Niet iets wat hij vaak doet! Hij had er de hele dag voor- en was ook van plan om hiervan te genieten en de rust te nemen ( en natuurlijk VEEL foto's).


Ja, als je omhoog klimt, dan kom je water tegen dat naar beneden  sijpelt. Na veel regen- ook meer water. De beekjes en oversteek plekjes zorgen er wel voor dat je op moet letten en met droge sokken en schoenen je doel bereikt.


Niet vanwege angst voor natte voeten maar meer omdat Leen ook niet elke dag zo'n leuke 'swing bridge'  tegen komt koos hij om de brug te bewandelen om over te steken. Ik geef hem geen ongelijk. Gaaf toch?

Het gebied is dicht begroeid. Lijkt op een regenwoud met al die palmen, varens, waterbeekjes en vogelgeluiden. erg rustgevend. De paden zijn niet echt vlak of makkelijk begaanbaar. Vanwege de weersomstandigheden ( veel regen) was het erg glibberig, veel losse stenen en modderpoelen. Met ook nog een rugzak was het soms best een uitdaging om overeind te blijven- bukkend onder takken, glibberen over modder en uitglijders vanwege de losse stenen.
Leen heeft genoten van dit alles. Zo af en toe waren er plekjes waar hij even kon zitten en van het uitzicht kon genieten. Deze beelden en ervaring zullen hem een lange tijd bijblijven.


Leen was niet alleen op pad. Zo af en toe kwamen er meer wandelliefhebbers voorbij of haalde hij ze in. De tocht kan op een dag gemaakt worden. Als je maar een dag in de regio hebt en je wil perse deze wandeltocht maken dan is dat best mogelijk- alleen moet je wel doorstappen.

Een rustplekje- Hydro Camp genoemd.
Een kruising op het pad.
Een omgevallen Kauri- Leen hangt even zijn petje te drogen.
Tijd om even bij te tanken.

Wat een uitzicht- Leen komt al aardig op  hoogte
Heerlijk om zo alleen op de wereld te voelen. Om zo in de verte te kunnen kijken en het uitzicht te bewonderen. Dit soort beelden heeft een enorme indruk gemaakt. Helaas is een foto maar een foto en het 3D effect kan je (nog) niet zo goed laten zien. Geloof me maar- dit is indrukwekkend om te zien en beleven.


Na nog een poosje wandelen ziet Leen de hut al in de verte..... Daar gaat hij overnachten.

Zoekplaatje- de hut!
Leen vroeg zich af met hoeveel mensen hij zijn plekje zou gaan delen. Er is ruimte voor 80 personen.


De Pinnacles- deze plek werd ook gebruikt in de film Hobbit- als achtergrond.
Ik snap dat wel.....!

Nog een klein stukje en Leen kwam aan op zijn bestemming- hier zal hij koken, relaxen en slapen. Morgen daalt hij weer af- eigen tempo. Nu eerst eten en kennis maken met de andere wandelaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten